Winkelcentrum De Zuidmolen in Enschede verkocht

Winkelcentrum De Zuidmolen en de bovengelegen parkeergarage in het centrum van Enschede zijn verkocht aan een groep van investeerders.

Winkelcentrum De Zuidmolen en de bovengelegen parkeergarage in het centrum van Enschede zijn verkocht aan een groep van investeerders.

Het in 1991 opgeleverde winkelcentrum heeft een oppervlakte van circa 7000 m². De parkeergarage heeft de beschikking over circa 450 parkeerplaatsen en is langjarig verhuurd aan Q-Park. De verkopende partij is een vastgoedcv. In 2004 kocht Euro American Investors Group (EAIG) De Zuidmolen voor € 26,8 mln, blijkt uit het Kadaster. De huidige koopsom is niet bekend gemaakt.

De nieuwe eigenaren zijn volgens Tubantia Vivesta uit Ede, Lenferink uit Zwolle en het driemanschap John Landewé (Boekelo), Huub Punte (Lonneker) en Han Jansen (Bentelo). Drie laatstgenoemden hebben 50% van het winkelcomplex met parkeergarage in handen. Het wordt ondergebracht in de nieuwe entiteit Koningsplein bv.

Het winkelcentrum zal worden herontwikkeld, waarbij ingespeeld zal worden op de nieuwe stedelijke ontwikkelingen rond het ziekenhuis MST en de nieuwe inrichting van het omliggende gebied. Hierdoor moeten nieuwe looplijnen van het winkelend publiek gaan ontstaan en het winkelcentrum moet een verbinding worden tussen het nieuwe Koningsplein, Van Loenshof en het Van Heekplein.

Boers & Lem Vastgoedconsultants adviseerde een consortium van de drie investeerders uit Twente die 50% van het eigendom hebben verworven. Colliers International begeleidde de verkoper.