Waterland nu volledig eigenaar van EuroParcs

Investeringsmaatschappij Waterland heeft per 1 november de vakantieparken van EuroParcs volledig in handen.

De Apeldoornse familie Vos doet het belang van 38% in EuroParcs over aan Waterland en ceo Wouter Vos stapt per 1 november op. Andries Bruil, die al vier jaar in het bestuur van EuroParcs zit, volgt Vos op.

Vos omschrijft het vertrek in het FD als ‘een natuurlijk moment om op te stappen’, omdat het bedrijf zich de komende jaren minder gaat richten op de ontwikkeling van nieuwe parken en meer op toeristische verhuur. De familie Vos stond ruim twintig jaar aan het hoofd van EuroParcs. Vos blijft wel eigenaar van de parken in Kerkdriel, Ruinen en Wanneperveen. Deze parken zouden minder in de strategie van de overnamepartij passen.

Eind september bleek uit onderzoek van het FD dat EuroParcs mogelijk honderden consumenten zou hebben misleid door bij de verkoop van vakantiewoningen essentiële informatie achter te houden. De Amsterdamse rechtbank veroordeelde het recreatiebedrijf voor een ‘oneerlijke handelspraktijk’ bij de verkoop van een vakantiehuisje. Zeker 800 recreanten hadden een soortgelijk koopcontract met de vakantieparkbeheerder gesloten, stelt het FD.

Investeringsmaatschappij Waterland uit Bussum moest eerder miljoenen euro’s bijstorten om Europarcs te redden. Schuldeisers, waaronder ABN Amro en Rabobank, dwongen de aandeelhouders om geld in te leggen om de schulden van het bedrijf van €200 mln beheersbaar te houden.