Warburg-HIH Invest verkoopt Amsterdams grachtenpand aan Edmond de Rothschild REIM

Warburg-HIH Invest Real Estate heeft het kantoorpand aan de Herengracht 124-128 in Amsterdam verkocht aan Edmond de Rothschild REIM.

Het gebouw (4.600 m2 kantoorruimte) is gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw. Het pand is volledig verhuurd aan Spaces, aanbieder van flexibele kantoor- en vergaderruimte. “We hebben het pand in juli 2015 voor een aantrekkelijke prijs gekocht. Op dat moment stond het co-working model nog min of meer in de kinderschoenen. Na goede prestaties de afgelopen zes jaar hebben we de kans gegrepen het pand te verkopen”, aldus Matthias Brodesser, hoofd transacties Warburg-HIH Invest.

Rothschild REIM verwacht veel belangstelling voor kantoorruimte in dat deel van de Amsterdamse binnenstad vanuit media- en communicatiesectoren. Het pand is ondergebracht in het het Benelux Commercial Real Estate Fund, een fonds in december 2016 gelanceerd om te investeren in kantoorpanden in Nederland, België en Luxemburg. Het fonds heeft momenteel een bruto vermogenswaarde van € 450 mln.

Warburg-HIH Invest kreeg juridisch advies van Houthoff. De due diligence werd ondersteund door vastgoedbeheerder CBRE. Edmond de Rothschild REIM werd geadviseerd door Van Doorne, Van Gool Elburg en Drees & Sommer.

 

img
Redacteur
Profiel