WDP koopt distributiecentrum AH in Zwolle

WDP heeft het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle aangekocht. Dat meldt de beursnoteerde vastgoedonderneming in haar financieel verslag van het eerste halfjaar van 2019.

Het investeringsbudget van WDP voor de aankoop van het 52.000 m² grote distributiecentrum aan de Galvaniweg 1 bedraagt € 38 mln. Uit het Kadaster blijkt dat WDP het complex in juni heeft aangekocht, de koopsom volgens het Kadaster is € 35,5 mln.

Dit is een van de zes distributiecentra van Albert Heijn in Nederland, de andere staan in Nieuwegein, Geldermalsen, Zaandam, Tilburg en Pijnacker. Het logistieke complex in Zwolle is gevestigd op bedrijventerrein De Marslanden, ten zuidoosten van het centrum. Dit distributiecentrum dateert van de jaren '80 en staat op een kavel van ongeveer 98.000 m². De looptijd van de huurovereenkomst met de Albert Heijn bedraagt 15 jaar.

WDP is in Zwolle ook eigenaar van het distributiecentrum van Kuehne + Nagel Logistics, op bedrijventerrein Hessenpoort aan de noordkant van de stad. Hier verzorgt Kuehne + Nagel de retourlogistiek voor Albert Heijn. Dit betreft een ruim 20.000 m² grote nieuwbouwontwikkeling, die in 2009 werd opgeleverd. WDP kocht het volgens het Kadaster in 2012 voor een bedrag van circa € 14,6 mln. Het retourencentrum van Albert Heijn is voorzien van een krattenwasinstallatie. Het pand omvat 650 m² kantoor en 18.900 m² opslaghal.

Eveneens op bedrijventerrein Hessenpoort bevindt zich het distributiecentrum van Wehkamp, dat ook eigendom is van WDP. Het bestaande gebouw van 35.000 m² is onlangs uitgebreid met 25.000 m².