Wehkamp breidt dc in Zwolle uit met 25.000 m²

Wehkamp start begin 2018 met de bouw van een tweede distributiecentrum op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Het wordt een uitbreiding van het bestaande distributiecentrum.

Het nieuwe distributiecentrum zal naar verwachting eind 2018 gereed zijn.

Aan het huidige gebouw van 35.000 m² wordt 25.000 m² toegevoegd in de vorm van een nieuw te bouwen pand, zodat er een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum ontstaat van in totaal ruim 60.000 m². De realisatie van de bouw wordt, net als bij het huidige pand, gedaan in samenwerking met WDP.

Zij zijn tevens eigenaar van de twee gebouwen. Wehkamp en WDP investeren samen ruim € 40 mln in deze bouw. 

De realisatie van het nieuwe distributiecentrum bestaat uit meerdere fases. Met fase 1, het uitbreiden van de capaciteit binnen de muren van het huidige distributiecentrum, is al begonnen. Het huidige geautomatiseerde magazijn groeit van 450.000 naar 525.000 opslaglocaties. Het aantal pickstations, waar klantbestellingen worden ingepakt, van 24 naar 28. Op deze wijze kunnen straks meer dan 200.000 klantbestellingen per dag worden verwerkt. Met fase 2 wordt begin 2018 gestart. Dan zal het nieuwe pand gebouwd worden, dat gekoppeld wordt aan het huidige distributiecentrum. Zo ontstaat er in Zwolle een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum met extra opslagcapaciteit.

Naast Zwolle heeft wehkamp ook een distributiecentrum in Maurik. Na de realisatie heeft wehkamp in totaal ruim 135.000 m² aan magazijncapaciteit in Nederland.

Ook dit nieuwe pand wordt duurzaam gebouwd, onder andere door het gebruik van duurzame materialen, 100% ledverlichting en een warmte- en koudeopslag voor beide panden. Daarnaast worden er laadpalen geplaatst voor elektrische auto’s. Ook zullen er 7.000 zonnepanelen op het dak geplaatst worden, waardoor er in totaal een zonnepanelenveld ontstaat van ruim 17.000 panelen.