Vooruitblik 2018: Job Dura

Topbeslissers, op basis van vermogen, beleggingsportefeuille, hypotheekportefeuille, opdrachtenportefeuille of productie projectontwikkeling, geven hun prognose voor de verschillende markten. Hier de vooruitblik van Job Dura, Dura Vermeer

‘Als Dura Vermeer verwachten wij dat de woningbouwmarkt onverminderd sterk en gezond zal blijven. Wel geven de specifieke limiterende voorwaarden voor woningbeleid van enkele grote steden vertraging of uitstel van plannen. Ook zal een gebrek aan locaties, gestegen bouwkosten en gebrek aan gemeentelijke capaciteit een vertraging en veel discussie veroorzaken op de woningbouwproductie.

Wij verwachten komend jaar een opleving in de utiliteitsbouw en commercieel vastgoedmarkt. Wij zien een groei in design en build-opgaven, zowel van nieuwe projecten als van renovatie- en transformatieprojecten.

Zowel de woningmarkt als de commerciële vastgoedmarkt zal komend jaar positief beïnvloed worden door de lage rente en een toevloed van extra kapitaal vanuit het buitenland.

Als belangrijkste trends zien wij ten eerste een verder gaande digitalisering van het bouw- en vastgoedproces, nog meer aandacht voor duurzaamheid en het verduurzamen van het bouwproces en een sterk groeiende aandacht voor veiligheid in de bouw.

Met Dura Vermeer zal het ook in 2018 de goede kant opgaan.’

Laatste nieuws

Evenementen