Vondel Hotels huurt Pontsteiger-hotel in Amsterdam

Vondel Hotels huurt Hotel Pontsteiger en Café Pontsteiger in de Houthavens in Amsterdam.

Hotel Pontsteiger is gevestigd in het nieuwe Pontsteiger-gebouw aan het IJ, waar onder andere ook luxe appartementen en horeca in komen. Het hotel telt straks 25 kamers, variërend van één tot vijfsterren. Verder omvat het hotel voorzien Café Pontsteiger, met een terras aan het water en een aanlegsteiger. In het najaar van 2018 opent Hotel Pontsteiger zijn deuren. 3Stone Real Estate adviseerde Vondel Hotels bij deze transactie, verhuurder Nedstede is geadviseerd door Adhoc Horecamakelaars.

Het 90 meter hoge gebouw Pontsteiger heeft een stoere en robuuste uitstraling. De entree tot Pontsteiger is een pier van 30 meter breed, die begint bij de Tasmankade. Hier zal straks ook de nieuwe aanlegplek voor de veerpont naar Noord komen. Hotel Pontsteiger en Café Pontsteiger zitten in de oost- en westzijde van het pand. Vondel Hotels heeft binnenhuisarchitect Nicemakers aangesteld voor het interieur van het hotel en restaurant.

Vondel Hotels heeft de komende tijd nog meer hotel- en restaurantopeningen op de planning staan. Zo zal in juni 2018 het eerste hotel en restaurant buiten Amsterdam worden geopend, Hotel Monastère Maastricht en Café Louis in Maastricht. Ook worden dit jaar Hotel van de Vijsel op de Overtoom in Amsterdam en Hotel Mercier en Café Ons Huis in de Rozenstraat in Amsterdam geopend. De komende jaren komt er een hotel op de Geldersekade in Amsterdam bij en neemt Vondel Hotels zijn intrek in Utrecht en Leiden.

Nedstede eigenaar Michael van de Kuit reageert enthousiast: ‘We ontwikkelen vastgoedconcepten waarin de ruimte gecreëerd wordt voor ondernemers om uit te blinken en boven de massa uit te stijgen. Arjan van den Hof is typisch zo’n ondernemer waarmee we samenwerking zoeken. Hij weet die ruimte te benutten, karakter te creëren en 24/7 gastvrijheid inhoud te geven. Ook de gewenste toegankelijkheid voor een breed publiek is met het concept van het 1–5-sterren Pontsteiger-hotel gerealiseerd. En Café Pontsteiger wordt dit najaar al de beoogde hoogwaardige toevoeging op het brede spectrum van de Amsterdamse horeca.’