Vol gas het nieuwe jaar in op de transactiemarkt

Het was allesbehalve rustig op de transactiemarkt in de eerste weken van januari. In het bijzonder in de vier grootste steden werd het jaar afgetrapt met een aantal grote transacties.

Schroders verwerft 50.000 m² aan kantoren boven winkelcentrum Hoog Catharijne, verdeeld over 7 deels geschakelde kantoorgebouwen. Schroders Capital breidt met deze verwerving zijn kantorenportefeuille flink uit, nadat het in eind 2022 nog hotel The Hoxton en een 50% aandeel in Sofitel The Grand verwierf in Amsterdam.

In Rotterdam heeft MCAP Global Finance 16.000 m² aan kantoorruimte verkocht aan een grote institutionele belegger. Het kantoorgebouw aan de Rochussenstraat 198–210 wordt momenteel verhuurd aan Rotterdam University of Applied Science.

In Den Haag verhuurt MN Facilitair Bedrijf vanaf april vier verdiepingen aan het Rijksvastgoedbedrijf in de Zilveren Toren. Het RVB gaat in totaal 5560 m² onderhuren van MN aan de Prinses Beatrixlaan 15.

In de PropertyNL datasheet van week 2 en 3 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Ook is er ruimte voor leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.