Vijge en Strijker richten Retail Capital op

Colin Vijge en Karen Strijker hebben samen Retail Capital opgericht. De vastgoedadviseur uit Amsterdam is gespecialiseerd in retailbeleggingen en begeleidt klanten bij de aan- en verkoop van winkelvastgoed.

Vijge was tot eind 2016 beleggingsmakelaar bij Kokelenberg & Ouwehand Vastgoed Adviseurs. Hij trad hier in 2005 in dienst en was sinds 2006 een van de drie partners. Daarvoor werkte hij 8 jaar (4 jaar als taxateur en 4 jaar als beleggingsmakelaar) bij Cushman & Wakefield.

Strijker is afkomstig van DTZ Zadelhoff, thans Cushman & Wakefield. Zij startte daar in 2005 als retailtaxateur op de taxatieafdeling. In 2008 werd ze beleggingsmakelaar en maakte ze de overstap naar de commerciële afdeling retail services. In 2010 werd zij associate director en begin 2015 director capital markets.

Retail Capital adviseert in hoofdzaak institutionele en particuliere beleggers bij retailinvesteringen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van A1-winkelpanden, supermarkten, winkelcentra en grootschalige detailhandel.