Victory & Dreams neemt damesmodemerk Bonita over

Victory & Dreams, met de modemerken Miller & Monroe, Men At Work en Witteveen, heeft de Europese damesmodewinkelbedrijf Bonita overgenomen van Tom Tailor Holding.

Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt. De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de toezichthoudende autoriteiten.

Bonita heeft 751 eigen vestigingen en 85 shop-in-shops verspreid over zes landen (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië, België en Nederland). Daarnaast verkoopt Bonita haar kleding online via eigen webwinkels en online platforms van derden. Op dit moment heeft de modeketen in Nederland 83 winkels.

Onder Tom Tailor is Bonita in de afgelopen periode door een ingrijpend herstructureringsproces gegaan, waarbij duidelijk is geworden dat de bij de aankoop beoogde synergieën met de overige bedrijven in de portefeuille van de Tom Tailor Groep niet konden worden gerealiseerd.
Lex Hes, ceo van Victory & Dreams, is ervan overtuigd dat Bonita zich na de overname op een succesvolle manier verder kan ontwikkelen. “Zowel het merk als de formule van Bonita passen perfect in de bedrijven- en merkenportefeuille van Victory & Dreams. Ik zie veel mogelijkheden voor synergie-effecten, waardoor Bonita binnen onze merkenportefeuille zijn volle potentieel kan ontwikkelen, vooral in samenwerking en combinatie met Witteveen. In de afgelopen maanden hebben we -samen met het management van Tom Tailor- hard gewerkt aan een businessplan voor de komende jaren.”

In de eerste negen maanden van 2018 behaalde Bonita een omzet van € 172,1 mln. Over het boekjaar 2018 werd een verlies geleden. In de prognoses voor 2019 wordt echter verwacht dat het bedrijf weer winstgevend zal zijn. De merkwaarde van Bonita wordt gewaardeerd op € 184,5 mln.

Foto: Bonita in winkelcentrum De Hoven in Delft.