Via Outlets in zijn geheel naar APG

Hammerson en APG zijn in onderhandeling over de verkoop van het 50%-belang van Hammerson in Via Outlets aan mede-aandeelhouder APG. 

Dat heeft Hammerson bevestigd. APG en Hammerson houden ieder een 50%-belang in Via Outlets, na de uitkoop van minderheidsaandeelhouders Meyer Bergman en Value Retail in het najaar. Destijds werd de joint venture, die eigenaar is van 11 outletcentra in Europa waaronder Batavia-stad in Lelystad, nog gewaardeerd op € 1,1 mrd. Nu gaan analisten uit van een waardedaling van bijna 60%. 

Hammerson lijkt gedwongen zijn te verkopen, gezien de slechte resultaten van het bedrijf. Al voor de corona-crisis ging het niet goed met Hammerson, die de grootste winkelcentra-eigenaar in het VK is. Met Covid-19 is deze crisis verdiept: vorige maand rapporteerde het bedrijf dat het slechts 37% van de huren van het tweede kwartaal binnen heeft en dat slechts 16% van de huren van het derde kwartaal zijn betaald. In de laatste drie jaar is de koers van Hammerson met meer dan 75% gedaald.