Verbeteronderhoud en verduurzaming ERA-flats in Rotterdam-Ommoord van start

Woningcorporatie Havensteder en Team ERAflats zijn gestart met grootschalig verbeteronderhoud en verduurzaming van drie ERA-flats in Rotterdam-Ommoord.

In totaal worden door Team ERAflats, een samenwerkingsverband van Smits Vastgoedzorg en ERA Contour, 525 woningen onder handen genomen.

De flat aan de Zernikeplaats (175 woningen) is als eerste aan de beurt, daarna volgen de flats aan de Einsteinplaats en Debijeweg. De werkzaamheden duren ongeveer een half jaar per gebouw. De flats en de woningen worden aardgasvrij en bovendien extra geïsoleerd. Daarmee krijgen zij energielabel A. In combinatie met diverse aanpassingen aan de binnen- en buitenkant van de woningen - onder meer aan keukens en sanitair - krijgen bewoners aanzienlijk meer wooncomfort, zonder huurverhoging.

De flats en de woningen worden voor verwarming en warmtapwater aangesloten op het warmtenet van Eneco. Bewoners gaan voortaan elektrisch koken en uiteraard wordt hun keuken voorzien van een inductieplaat. Afhankelijk van de technische staat krijgen de keuken en badkamers van de woningen een make-over. Alle toiletten worden bovendien vervangen. Ook de uitstraling van de gebouwen krijgt een opfrisbeurt, met onder meer aandacht voor de entree, de liftpleinen en de hekwerken van de galerij.