Veertig circulaire woningen in Rotterdam Hoogvliet moeten in halfjaar klaar zijn

Sayhaey gaat 40 circulaire eenpersoonswoningen voor jongeren bouwen in Rotterdam Hoogvliet. In oktober moeten de eerste huurders hun intrek in het nieuwe complex nemen.

De woningen worden door circulair bouwer Hodes huisvesting uit prefab houten modules opgebouwd en krijgen oppervlaktes tussen circa 35 m² en 45 m². De houten onderdelen zijn na de levensloop van de woningen herbruikbaar. Het complex, dat uit twee woonlagen bestaat, wordt gerealiseerd aan het nieuw te bouwen Anholthof 1-40, nabij de Venezuelaweg in Rotterdam Hoogvliet.

De appartementen vallen binnen de sociale huur en worden gefinancierd met particulier geld, dat wordt geleend via het nieuw opgezette Sociaal Rendement Obligaties van Sayhaey. Sociaal Rendement Obligaties is een beleggingsproduct dat is gericht op betaalbare woningen voor jongeren en spoedzoekers. In totaal geeft Sayhaey 465 obligaties van € 10.000 uit. Het project in Rotterdam Hoogvliet is het eerste dat uit dit fonds wordt gefinancierd.

Betaalbare huisvesting

Huub Feijen en Pim Heurman zijn de grondleggers van Sayhaey. Het duo realiseert sinds 2004 beleggingsfondsen in vastgoed onder de naam Huub en Heurman (voormalig Haerzathe Investments). Deze kennis willen Feijen en Heurman naar eigen zeggen inzetten voor het financieren van meer betaalbare huisvesting. “Voor je eigen ontwikkeling is het hebben van een eigen plek erg belangrijk”, zegt Feijen. “Vanuit die filosofie zijn we in 2015 begonnen met het aanbieden van betaalbare woningen aan jongeren in Amsterdam Zuidoost. Deze woningen vallen binnen de sociale huur en bieden een uitkomst op de woningmarkt waar de prijzen erg hoog zijn en de wachttijden lang.”

Rechtstreeks funden

Heurman wijst desgevraagd op het sociale karakter van het project in Rotterdam Hoogvliet. “We vinden dit zelf heel erg mooi, dat is ook de reden dat het project rechtstreeks vanuit het huisvestingsconcept wordt gefund bij de particuliere belegger. De beleggers nemen genoegen met minder rendement dan zij normaal gesproken zouden wensen. En dat geldt ook voor de initiatiefnemer Sayhaey. Bij de fondsen van Huub en Heurman werken we met commerciële tarieven voor de structurering en het beheer. Die zijn hier niet aan de orde, omdat we dan nooit tot realisatie kunnen komen.”

Laatste nieuws

Evenementen