Vastgoedman Jan Berghs overleden

De Limburgse vastgoedman Jan Berghs is op 70-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. 

Provinciegenoot en voormalig hoofdredacteur van Vastgoedmarkt Ruud de Wit meldt het overlijden van Berghs via LinkedIn. Het eerbetoon van De Wit aan zijn vriend levert veel adhesiebetuigingen en herinneringen uit de branche op. 

Rudolf Bak diept het CV van Berghs, directeur en oprichter van de European Investment Group,  op. Berghs doorliep de bestuursacademie in Utrecht, studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgde de postdoctorale opleiding vastgoedkunde aan de Amsterdam School of Real Estate (1993). Hij begon zijn loopbaan in 1978 als medewerker algemene zaken bij het Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders. Daarna werkte hij bij de gemeente Almere, de provincie Flevoland en bij de FGH Bank, laatstelijk als directeur van de Amsterdamse vestiging. Van 2002 tot eind 2003 was hij directeur bij Grouwels Daelmans. Berghs was fellow van de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).

Voor Juul Derks, head of investment bij Green Real Estate was Berghs dé reden om ook in het vastgoed te stappen. 'Hij gaf als eerste tip: “Leer goed je wijnen kennen. Vastgoed houdt van wijn, zo kom je snel verder”. Kan zo een boek schrijven over de avonturen met Jan. Verdrietig nieuws', aldus Derks op LinkedIn. Ook vastgoedmensen als Peter Keur, Hans Peter Fris en Fransje Sprunken delen hun medeleven.