VOF Westergouwe tekent koopovereenkomst voor zorgpaviljoen in Gouda met Bouwinvest

De VOF Westergouwe (samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans) heeft de turnkey koopovereenkomst gesloten met het Bouwinvest Healthcare Fund voor de realisatie van het duurzame Woonpaviljoen Voorzorg.

Dit is een appartementengebouw met 59 seniorenwoningen en een sociëteitsruimte in de gebiedsontwikkeling Westergouwe in Gouda. De 59 appartementen zijn zelfstandige huurwoningen en zijn bestemd voor 55-plussers en/of bewoners met een zorgvraag.

Het gebouw is volledig energieneutraal, uitgerust met ruim 330 zonnepanelen en wordt verwarmd door bodemwarmte, waarbij ook (passieve) koeling mogelijk is in ieder appartement. Het gebouw heeft een gemiddelde GPR-duurzaamheidsscore van een 7,8.

Tevens wordt er een royale sociëteitsruimte met gemeenschappelijk terras op de begane grond gerealiseerd en komt er een kantoor voor een zorgverlener.

Woonpaviljoen Voorzorg wordt gerealiseerd in de gelijknamige straat Voorzorg, vernoemd naar de toenmalige boerderij Voorzorg die zich bevond op deze locatie.

In mei wordt gestart met de realisatie van Woonpaviljoen Voorzorg, uitgevoerd door VolkerWessels onderneming Boele & van Eesteren. Het ontwerp is van Van Veen Architecten.

Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments: ‘Deze aankoop past uitstekend binnen de ambities van het Bouwinvest Healthcare Fund om de zorgportefeuille verder uit te breiden in het middensegment.’