Up Mountain is sluitstuk transformatieproject Amstelveen

Woongebouw Up Mountain is het sluitstuk van een nieuwbouw/transformatieproject in Amstelveen dat in drie delen is uitgevoerd.

In 2016 is het voormalige V&D-warenhuis aan het Buitenplein gerenoveerd, waarbij de structuur van het winkelgebouw behouden bleef en de gevels werden gestript. In 2018 werd de daaraan grenzende parkeergarage gesloopt en vervangen door een nieuwe parkeergarage met hogere plafonds. Met de realisatie van het woongebouw op de parkeergarage is de transformatie van deze plek in de stad voltooid.

AM begon in 2007 met de ontwikkeling en ontwerp van het woongebouw, toen het gerenoveerde warenhuis bijna in bedrijf was en de nieuwe parkeergarage in aanbouw. Toen bleek dat het oorspronkelijke plan van 5000 m² economisch niet haalbaar was. Daarvoor was meer oppervlakte nodig, waardoor het gebouw in volume zou toenemen. De onderliggende parkeergarage was echter niet berekend op dat extra gewicht, uitgaande van een traditionele bouwmethode. Architect Rijnboutt en constructeur IMd bedachten daarom een ‘lichtgewicht’ gebouw met appartementen van 80–400 m² en grote, op het zuiden georiënteerde, terugtrappende terrassen.

Het voormalig V&D-warenhuis is van een gesloten bastion veranderd in een uitnodigend complex. Het complex is voorbereid op multi-tenant gebruik door extra entrees in de plint.

Projectgegevens
Programma: 45 woningen totaal 8.500 m² bvo, 20.000 m² winkelen, en 15.000 m² parkeren
Opdrachtverlening: 2016
Realisatie: 2017–2020
Opdrachtgever: ASR Real Estate en AM
Architect: Rijnboutt
Samenwerking: Akor Bouw, AM, Boersma Installatie Advies, Bouwmanagement Plus, Callison RTKL-UK, FiMek Estate, IMd Raadgevende Ingenieurs, LBP Sight, MVRO, Octatube, Top Vastgoed Planontwikkeling

Laatste nieuws

Evenementen