Universiteit Utrecht koopt twee gebouwen in binnenstad

Twee gebouwen in de binnenstad van Utrecht zijn verkocht aan de Universiteit van Utrecht.

Het gebouw Clarenburg aan de Vrouwjuttenhof 20 heeft 1800 m², De Doelen aan de Nicolaaskerkhof 12 meet 2240 m². Beide gebouwen hebben drie verdiepingen.

De verkoper Altrecht is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Het complex bestaat uit twee gebouwen met een gemeenschappelijke trappenhuis. De Doelen heeft voornamelijk de functie kantoor en verlening van ambulante zorg. Clarenburg is een psychiatrische kliniek voor verslavingsproblematiek en acute psychiatrie. Op termijn zouden beide gebouwen leeg komen te staan vanwege de veranderingen in de zorg. Voor nu blijft Altrecht nog gevestigd in deze twee gebouwen.
Het bestemmingsplan geldt als ‘maatschappelijk’ waaronder ook onderwijs valt. Dit is voor de Universiteit van Utrecht de oplossing om uit te breiden. Op dit moment beschikt de Universiteit over onvoldoende ruimte. Samen met een architect heeft de Universiteit gekeken naar de mogelijkheid voor een onderwijs en/of kantoorfunctie.
Altrecht is geadviseerd door Colliers en juridisch bijgestaan door Hermans Schuttevaer en Dolmans Budes. De Universiteit van Utrecht is begeleid door Punt Makelaars.