UBS koopt Weteringschans van Highbrook voor € 22 mln

UBS Asset Management heeft onlangs ten behoeve van het Ziref fonds het kantoorgebouw met winkelruimte aan de Weteringschans 165 in Amsterdam gekocht van Highbrook Investors, een Amerikaanse private equity vastgoedbelegger.

De koopsom bedraagt volgens het Kadaster € 22.165.000 Highbrook verwierf het gebouw in 2018 als onderdeel van de Mesdag Delta portefeuille, de vastgoedportefeuille van Breevast. Het gebouw, gelegen op eigen grond in het centrum van Amsterdam, is 3000 m² groot, waarvan twee derde bestaat uit kantoorruimte en een derde bestaat uit winkelruimte. In de winkelruimte is onder meer een Albert Heijn gevestigd. De kantoorruimte is verhuurd aan WeWork. Voorafgaand aan de verkoop heeft Highbrook de bestaande huurovereenkomst met WeWork aangepast, die heeft nu nog een resterende looptijd van 20 jaar.

Highbrook Investors werd bij deze transactie commercieel bijgestaan door Breevast Asset Management en CBRE en juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff. UBS Asset Management is in deze transactie commercieel geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en juridisch bijgestaan door Houthoff.