Transactiemotor weer op gang na ‘rustige’ zomer

In de weken 34 en 35 lijkt de zomerperiode op zijn retour, voornamelijk door de toename in het volume van de te melden transacties is een verschil merkbaar na een rustigere zomerperiode. De opvallendste transacties vindt u hieronder.

In het bekende monumentale pand aan het Buitenhof 20 in Den Haag is sinds 1995 Pathé gehuisvest. De misschien wel bekendste bioscoopketen van Nederland heeft in die periode het ‘theater’ 2 maal grondig gerenoveerd. Urban Interest wist het pand middels een sale & leaseback te verwerven en sloot een 15 jarige huurovereenkomst met Pathé.

Ook in de hoofdstad gebeurde het nodige op retail/horeca gebied. In ‘portefeuille-vorm’ vonden 10 Amsterdamse panden hun weg naar een nieuwe particuliere eigenaar. 9 van de 10 winkelpanden bevinden zich in de Pijp. De portefeuille is goed voor 780m2 en betreft een mix van retail, daghoreca en restaurants.

In Rotterdam was het KGAL Investment Management die het kantoorgebouw Westerlaan Offices Rotterdam aankocht namens een pan Europees fonds. Het Duitse KGAL dat naast vastgoed ook investeert in de luchtvaart en duurzame energie kocht het gebouw volgens het kadaster voor een bedrag van € 44 mln.

De bovengenoemde transacties zijn terug te vinden in de datasheet van week 34 en 35 van PropertyNL. De wekelijkse datasheet, met daarin de opvallendste en recentste transacties van dit moment. In dit wekelijkse overzicht van PropertyNL staan zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed in Nederland. Ook zijn in dit overzicht uitgegeven leningen terug te vinden. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.