Titel 'Vastgoedman van het jaar' buiten bereik voor Tiësto

Als Breda uit 24 woningen zou bestaan, bezit DJ Tijs Verwest -alias DJ Tiësto- daadwerkelijk de helft van de stad. De kroegpraat over het enorme vastgoedbezit van de plaatjesdraaier pakt in de praktijk nogal schraal uit. 

In de radioshow van Tim Klijn op Radio 538 werd deze zomer in een item over bekende pandjesbazen gezegd dat Tiësto 'half Breda zou bezitten'. Sidekick Niels van Baarlen:  'Loop met iemand een rondje door de stad en dan is het: "Dit is van Tiësto, dat is van Tiësto." Hij heeft ook een bejaardentehuis gekocht, toch?'

Quote besloot dit statement te cheken. De gemeente Breda heeft 88.000 woningen staan, dus zou Verwest 44.000 woingen moeten bezitten om de claim hard te maken, meer dan de grootste woningbezitter Vesteda bezit.  Verwest heeft in Nederland, STAK The Eagle, maar The Eagle heeft geen vastgoed in bezit.

Wel richte de DJ In 2022 Willemstraat BV op. En deze bv zitten ongeveer een dozijn huisnummers in de Willemstraat in Breda. De bv betaalde daar in 2022 in totaal € 5 miljoen voor.