Thunnissen koopt terrein in Bodegraven voor woningbouw

Ontwikkelende bouwer Thunnissen heeft het voormalige Versluys-terrein in Bodegraven gekocht.

De grote herontwikkelingslocatie van 15.000 m² aan de Vlietkade en de Overtocht 64 ligt nabij het centrum en het treinstation van Bodegraven. Aan de zuidwestzijde van het plangebied liggen het spoor en de provincialeweg N11.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft eerder in een intentieovereenkomst vastgelegd dat het gebied bestemd wordt voor woningbouw. Thunnissen wil dit invullen in samenspraak met de gemeente en buurtbewoners. Hoe de woningen en invulling van het plan er uit komen te zien staat nog niet exact vast. Wel staat vast dat er op de locatie extra openbare parkeerplaatsen voor de buurt worden aangelegd en dat een deel van het totale woningbouwprogramma in de sociale sector wordt gerealiseerd.

De voormalige bedrijfslocatie van Versluys Groep uit Bodegraven is momenteel nog gedeeltelijk in gebruik als parkeerterrein en voor diverse bedrijfs- en stallingactiviteiten. Deze worden in de loop van tijd beëindigd.

In de nabije omgeving zijn de afgelopen jaren al diverse woningbouwplannen tot ontwikkeling gebracht. Het gebied transformeert geleidelijk van werkgebied naar woongebied.