Ten Cate verlengt verhuur in Nijverdal

Koninklijke Ten Cate heeft de huur verlengd van de fabriekspanden aan de PC Stamstraat in Nijverdal.

In de aanloop van de realisatie van ‘Nijverdal aan de Regge’ heeft Ter Steege Bouw Vastgoed, eigenaar van de panden, de huurovereenkomst verlengd tot en met 2020.

Het gaat om het complex aan de PC Stamstraat 19 in Nijverdal (gemeente Hellendoorn). De huurverlenging betreft zowel kantoorruimte als bedrijfshallen, respectievelijk circa 1400 m² en 15.000 m².

Ter Steege kocht het gehele complex (10 hectare) in 2007 van TenCate met een langjarige terug verhuur afspraak. Deze is nu verlengd.

Koninklijke Ten Cate zal haar TenCate Outdoor Fabrics activiteiten aan de P.C. Stamstraat concentreren. Voor de deels vrijkomende hallen is Ter Steege bezig nieuwe gebruikers te vinden.

Nijverdal aan de Regge is de naam van de gebiedsvisie tussen de Mozartlaan, PC Stamstraat, Kerkstraat en Beethovenlaan. De Regge is het middelpunt van dit gebied, waaronder ook het Ten Cate fabrieksterrein valt. Gemeente Hellendoorn, waterschap Vechtstromen, Landschap Overijssel en Ter Steege Bouw Vastgoed werken hier samen. Strootman Landschapsarchitecten heeft in opdracht van de genoemde partijen een totaalvisie voor dit gebied opgesteld.

Ter Steege kocht in 2007 het terrein van 10 hectare van Ten Cate. Doordat de verkoper alle jaren de panden terug huurde had Ter Steege alle tijd om plannen te ontwikkelen. Nu de woningmarkt weer op volle toeren draait kan verder worden gewerkt aan het plan voor Nijverdal aan de Regge, zoals herbestemming van de oude panden voor voortgezet onderwijs en zorg.