Syntrus Achmea koopt voor € 47 mln winkelcentrum Kerkelanden

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft voor € 46,95 mln (prijs: Kadaster) het winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum gekocht van Dela Vastgoed. 

De prijs van de woningen was volgens het Kadaster € 11,45 mln, die voor de winkelruimte € 35,50 mln.

Kerkelanden is met 27 units volledig verhuurd en heeft een (winkel)oppervlakte van 9700 m². Het winkelcentrum, met als hoofdhuurders Albert Heijn XL en Lidl, is in 2015 volledig gerenoveerd, waarbij 2300 m² is toegevoegd. In 2017 won Kerkelanden de NRW jaarprijs. De 65 appartementen boven de winkels maken ook deel uit van de transactie.

Vorige maand kocht Syntrus Achmea voor het Achmea Dutch Retail Property Fund al winkelcentrum Westerkoog in Koog aan de Zaan van Dela Vastgoed. Westerkoog heeft een oppervlakte van 5000 m² en telt 19 huurders, waaronder de supermarkten Deen en DekaMarkt.

Boris van der Gijp, director commercieel vastgoed bij Syntrus Achmea: ‘Dit segment van de winkelmarkt is minder gevoelig voor de economische conjunctuur, waardoor institutionele beleggers zicht hebben op een zeer stabiel direct rendement.’

Syntrus Achmea werd in beide transacties commercieel bijgestaan door Retail Capital, technisch door CVO Group en juridisch door NautaDutilh. Dela Vastgoed werd commercieel geadviseerd door JLL en Colliers in collegiale samenwerking en juridisch door Houthoff.