Syntrus Achmea koopt 235 woningen in Eindhoven

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft binnen de ring van Eindhoven een woongebouw met 235 appartementen gekocht voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF).

Verkoper is gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels). De oplevering van De Bakermat staat gepland in 2022.
Met de acquisitie versterkt het ADRF de beleggingsportefeuille (€ 1,4 mrd) in een economisch sterke regio met een grote vraag naar middenhuurwoningen. ‘We zorgen met deze aankoop voor een nog betere spreiding van de portefeuille over de G5-gemeenten,’ zegt fondsmanager Onno Hoff van Syntrus Achmea. ‘Na de recente acquisities in Amsterdam en Rotterdam zijn deze woningen in Eindhoven een welkome aanvulling. De Bakermat sluit, met zijn unieke vormgeving, perfect aan bij de TDK-visie van de stad Eindhoven (techniek, design en kennis).’

De 235 woningen bestaan uit 2- en 3-kamerappartementen, variërend in grootte van 54 tot 107 m². Voor de huurders komt er een mobiliteitsplan met een garandeerde beschikbaarheid van elektrische deelauto’s en -fietsen. Het aantal parkeerplaatsen voor eigen auto’s is gelimiteerd, mede door de directe aanwezigheid van openbaar vervoer. Het woongebouw wordt voorzien van duurzame warmte (biomassa).
Het ontwerp van De Bakermat is voortgekomen uit een samenwerking tussen designer Maarten Baas en architectenbureau Van Aken en is door de inwoners van Eindhoven gekozen als winnend ontwerp op deze locatie.

De bouw wordt uitgevoerd door aannemer Stam + De Koning Bouw. Syntrus Achmea werd juridisch bijgestaan door Houthoff. ABC Capital  trad voor SDK Vastgoed op als commercieel adviseur.