Synchroon ontwikkelt school en 190 woningen in één complex

Synchroon, dochteronderneming van TBI Holdings, heeft het Sita kantoor aan de Heathrowstraat in Amsterdam verworven om hier een Alles-in-één school en 190 woningen te ontwikkelen: Floating Gardens.

Samen met de gemeente Amsterdam heeft het bedrijf plannen gemaakt om te komen tot een integrale ontwikkeling met in de plint een school en daarboven 190 appartementen. Het ontwerp voor Floating Gardens is gemaakt door Orange Architects.

Het gebied rond station Sloterdijk transformeert in rap tempo van kantorenlocatie naar een gemengd woon- en werkgebied. Sloterdijk-Centrum wordt het hart van een grootschalige gebiedsontwikkeling: Haven-Stad.

Floating Gardens is een iconisch gebouw dat Sloterdijk een gezicht geeft aan de Haarlemmerweg. Gezien de ligging aan de Brettenscheg is in het project extra aandacht besteed aan de landschappelijke inpassing van het plan en het daklandschap van Floating Gardens.

De Alles-in-één school bestaat uit een basisschool voor 17 groepen. Er is plek voor ongeveer 400 kinderen, een kinderdagverblijf en voor- en naschoolse opvang. De school is gevestigd in de eerste twee lagen van het gebouw. Door de samenwerking tussen de verschillende onderdelen van de Alles-in-éénschool ontstaat een brede leer- en leefomgeving in de vrije tijd én op school, met als doel maximale ontwikkelingskansen voor alle kinderen. Extra aandacht is besteed aan groene buitenruimtes en daktuinen ter bevordering van de biodiversiteit in de stad en het welzijn van de bewoners.

De in totaal 190 appartementen van Floating Gardens liggen op de derde tot en met de 17e laag en bestaan voor 50% uit middensegmenthuurwoningen en voor 50% uit vrijesectorwoningen. Daarmee is deze locatie betaalbaar voor een grote groep.

Het ontwikkelteam van Floating Gardens bestaat uit: Orange architects, M+P, Felixx, IGG bouweconomie, IMD, BK ingenieurs, Merosch en Synchroon.