Synchroon en Lithos tekenen overeenkomst woonplan Witt in Woerden

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, en Lithos Bouw & Ontwikkeling realiseren samen 112 duurzame woningen aan de Johan de Wittlaan in Woerden.

Woonplan Witt behelst de ontwikkeling en bouw van woningen op het voormalige Pels-terrein. Synchroon ontwikkelt hier een nieuw, stedelijk woongebied met ruimte voor groen op loopafstand van het Centraal Station en de binnenstad van Woerden. Witt bestaat uit 38 eengezinswoningen en 74 appartementen. Het binnengebied vormt een oase met planten en bloemen die goed zijn voor de biodiversiteit, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen veilig buiten kunnen spelen.

De duurzame woningen worden gasvrij gebouwd en waar nodig voorzien van zonnepanelen. Om regen op te vangen, worden waterbuffers aangelegd. Deelauto’s worden in het plan opgenomen om de parkeerdruk en de CO2-uitstoot te verlagen. Vanwege de deelauto’s en de centrale ligging van het plan nabij het centraal station, is er een lagere parkeernorm dan gebruikelijk. Witt draagt daardoor bij aan een toekomstbestendig en duurzamer Woerden: reizen met de trein en een auto delen in plaats van bezitten.

Bij de ontwikkeling van Witt zijn Synchroon, ZECC, LAP, Infrasoil en Gemeente Woerden betrokken. Lithos Bouw & Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de realisatie van Witt.

De verkoop start naar verwachting in het 3de kwartaal van 2020.