Stichting Fris maakt Ibiza-tuin voor kinderen in nood

Stichting Fris heeft kinderen die in een moeilijke situatie verkeren op vakantie gestuurd in Frankrijk. In de tussentijd werd hun tuin grondig aangepakt door de Stichting.

Afgelopen week heeft stichting Fris voor Kinderen de handen uit de mouwen gestoken voor PinQ, een behandelgroep voor jongeren die slachtoffer zijn- of dreigen te worden van een afhankelijkheid relatie of mensenhandel. Bij gebrek aan budget, omdat PinQ totaal afhankelijk is van subsidies, is FRIS in eerste instantie benaderd voor een donatie voor een vakantie. Uiteindelijk heeft FRIS bijgedragen aan zowel de vakantie als de tuinrenovatie.

Tijdens een gesprek met PinQ ontstond daarnaast ook het idee voor een tuinrenovatie. Vanuit onze Stichting FRIS Voor Kinderen is namelijk het uitgangspunt; een eigen plek is een fundamentele levensbehoefte van de mens om zich te kunnen ontwikkelen.

Vakantie
Na anderhalf jaar corona, met af en aan in kamer-quarantaine, vond PinQ dat de jongeren iets speciaals verdienden. Zij hebben al veel te verduren gehad, omdat ze vaak zijn opgegroeid in onveilige situaties, weinig netwerk hebben, getraumatiseerd zijn en door alle omstandigheden geen kind hebben kunnen zijn. Begin augustus zijn de jongeren en begeleiders naar Frankrijk afgereisd, waar ze in een ‘chateau’ met zwembad een heerlijke vakantie hebben gehad. Tijdens deze vakantie was er ruimte om totaal los te komen van de thuissituatie en volledig tot rust te komen in een andere omgeving.

Ibiza
Tijdens de vakantie van de jongeren in Frankrijk, heeft de stichting volledig de tijd gehad om de tuin te renoveren. In samenwerking met Tuin Centrum Osdorp is de binnentuin voorzien van een nieuwe look-and-feel. Door het plaatsen van een overkapping, nieuwe tuinmeubelen, accessoires, nieuwe beplanting en een barbecue heeft de tuin de allure van een echte Ibiza tuin gekregen. Bij thuiskomst werd de renovatie groots in stijl gevierd met een barbecue inclusief privé chef. Voorafgaand aan deze barbecue heeft managing director FRIS Investment Care, Marc Poelmann de tuin op een feestelijke wijze geopend. “Hartverwarmend, al die verraste en blije gezichten, want de kinderen wisten echt van niks”, aldus Marc Poelmann.

Eerder dit jaar doneerde Stichting FRIS Voor Kinderen € 17.500 aan Stichting van het Kind. Stichting van het Kind heeft eerder dit jaar met deze donatie een opvanghuis gerenoveerd voor jongeren (6 tot 23 jaar) en voorzien van een calisthenics plein. Daarnaast doneerde Stichting FRIS voor Kinderen € 5000 naar Stichting Jarige Job en € 5000 naar Stichting Coöperatiekring Amsterdam.