Startsein bouw duurzame woningen in Mierlo-Hout

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans geven op 23 maart tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein voor de bouw van vijftien sociale koopwoningen in het project Houtse Akker in Mierlo-Hout.

Deze energiezuinige woningen beperken de impact op het klimaat en bieden bewoners voordeel door het gebruik van zonnepanelen en HR++ isolatieglas. In totaal worden in het plan 63 woningen in verschillende fasen gerealiseerd. VOF Houtse Akker is een samenwerking van AM en Heijmans. Alle woningen zijn verkocht.

Houtse Akker ligt op een locatie in Mierlo-Hout dichtbij diverse voorzieningen. Mierlo-Hout maakt deel uit van Helmond. Het plangebied wordt begrensd door de Houtsestraat, de Eikenwal, de Kromme Haagdijk en het Eindhovens kanaal.

Het ontwerp komt van INBO architecten. Voortgaand op het al aanwezige groen en water wordt het plan ingericht. Dit is onder meer te zien in het brede straatprofiel. De bouw is in handen van Heijmans. De oplevering is naar verwachting in de zomer van 2017.

De tweelaagse woningen zijn standaard voorzien van zonnepanelen, HR++ beglazing en hebben door de hele woning vloerverwarming. Verder hebben de huizen kunststof buitenkozijnen en zijn hierdoor onderhoudsarm. Met een energieprestatiecoefficient (EPC) van 0,4 zijn de huizen bijna energieneutraal, waardoor kopers fors kunnen besparen op hun energiekosten.

De woningen zijn door de gemeente Helmond gelabeld als sociale koopwoningen, waardoor er onder meer sprake is van een inkomensgrens voor de aankoop van een woning. Alle woningen zijn verkocht met een vanafprijs van € 188.000 v.o.n.