Start ontwikkeling creatieve hub in de Amsterdamse Houthavens

Imagewharf heeft Hercuton opdracht verstrekt drie loft kantoren en een parkeergebouw in de Houthavens in Amsterdam te realiseren.

De panden zijn opgedeeld in diverse multifunctionele ruimtes voor bedrijven uit de creatieve sector. De gebouwen worden conceptmatig gerealiseerd en turnkey opgeleverd in prefab beton, staal én hout.

Imagewharf is een initiatief van een aantal creatieve bedrijven en omvat 17.500 m2 bouwvolume op bijna 1,5 hectare grond. 

Imagewharf bestaat uit drie grote panden: het Ontwerpgebouw, het Werkgebouw en het Studiogebouw. De gebouwen zijn opgedeeld in diverse multifunctionele ruimtes in de vorm van werkplaatsen, ateliers en loft offices. De afmetingen variëren van offices van 90 m2 tot een gehele vloer van 1600 m2 en ambachts- en atelierruimtes van 100 tot 500 m2. Het bevat overdekte parkeergelegenheid voor auto en fiets. Huurders delen een clubhuis met food & beverage, expressie- en presentatieruimtes, glasvezel internet, e-cars en e-bikes, een stadspark en daktuinen. Binnen en buiten is er ruimte om te werken, presenteren, netwerken, ontspannen en sporten, individueel of samen met collega’s.

Allard Architecture uit Amsterdam tekende voor het Ontwerpgebouw. Dit pand bestaat uit 5 bouwlagen inclusief parkeerlaag. Het wordt volledig uitgevoerd in prefab beton volgens de karakteristieke loft architectuur. Kenmerkend hierbij zijn de grote ruimtes, hoge plafonds en een grote hoeveelheid lichtinval waarbij de installaties onderdeel uitmaken van de architectuur.

Het ontwerp van het Studiogebouw en het Werkgebouw is afkomstig van Affaire d’Architecture. Bij beide gebouwen zijn de begane grond en 1e verdieping opgetrokken uit een sokkel in prefab beton. Het Studiogebouw bestaat aan de bovenzijde uit een stalen, conceptmatig gerealiseerd, loft kantoor. Het volledige gebouw heeft een transparante uitstraling en is opgebouwd uit diverse flexibel indeelbare kantoor- en bedrijfsruimtes en een dakterras. De bovenzijde van het Werkgebouw bestaat uit 2 houten en 2 stalen panden welke middels loopbruggen met elkaar verbonden zijn. Op de houten gebouwen zijn sedumdaken voorzien. Tussen het Studio- en Werkgebouw wordt een tweelaags parkeergarage gerealiseerd met circa 45 parkeerplaatsen.

De opdrachtgever van dit project is Imagewharf. Het betreft een ontwikkeling van Steengoed uit Amsterdam. Felixx Landscape Architects & Planners tekende het landschap. Hiensch Engineering is als installatie adviseur bij het project betrokken. Hercuton is hoofdaannemer en draagt zorg voor de complete realisatie.

De heiwerkzaamheden zijn inmiddels gestart. Medio april 2018 wordt het totale project opgeleverd.