Start nieuwbouw voor senioren in Bospark in Alphen aan den Rijn

Woensdag 3 april is de bouw begonnen van Magnolia Bospark fase 1 van Woonforte.

Directeur-bestuurder van Woonforte, Monique Brewster en wethouder Gerard van As gaven samen het sein voor de bouwstart van de eerste 67 seniorenappartementen in het Bospark. Tussen Magnoliastraat en Bosparkweg in komen 135 nieuwe seniorenwoningen verdeeld over twee gebouwen.

Binnentuin

Bouwbedrijf Niersman is gestart met de bouw van het eerste woongebouw met 67 energiezuinige appartementen, een ontmoetingsruimte en een prachtige binnentuin. Naar verwachting zijn deze woningen klaar in de zomer van 2025.

Als het eerste woongebouw klaar is, kunnen de bewoners van het huidige appartementengebouw hiernaar toe verhuizen. Eind 2025 start de sloop van dit gebouw. Daarna volgt de bouw van het tweede woongebouw dat bestaat uit 68 seniorenwoningen rondom een binnentuin.

Zijdekwartier

Architectenbureau Zijdekwartier heeft in het ontwerp veel ruimte gemaakt voor ontmoetingen tussen de bewoners. De nieuwe woningen zijn goed geïsoleerd, de verwarming vindt plaats met bodemwarmtepompen en er liggen zonnepanelen op het dak.

Op deze locatie vindt verdichting plaats. Woonforte sloopt 86 huurwoningen en bouwt er in totaal 135 huurwoningen terug. De huurders van de eerder gesloopte woningen hebben voorrang op verhuizen naar de nieuwbouw. Zij hebben hun keuze gemaakt of ze wel of niet willen verhuizen naar de nieuwbouw.