Woonforte ontwikkelt duurzame seniorenwoningen in Alphen aan de Rijn

Woensdag hebben Monique Brewster, directeur-bestuurder Woonforte, en wethouder Gerard van As van Gemeente Alphen aan den Rijn een overeenkomst getekend voor de verdere ontwikkeling van Nieuwbouw Magnolia Bospark.

Woonforte gaat bij het Bospark 135 nieuwe energiezuinige seniorenwoningen bouwen. Zijdekwartier architecten heeft een ontwerp gemaakt met als thema ‘elkaar ontmoeten’ met aandacht voor veel groen in de omgeving.

Met deze huurwoningen krijgen senioren een groter aanbod van aantrekkelijke huurwoningen om uit te kiezen. Daarnaast draagt de corporatie met het vergroten van het aantal duurzame woningen in Alphen aan den Rijn ook bij aan het halen van de Klimaatdoelstelling.

Kwalitatief goede woningen zijn belangrijk voor de doorstroming op de huurwoningenmarkt. De nieuwbouw vindt plaats in twee fasen. Als eerste verhuizen de bewoners van de 28 bungalows naar een – eventueel tijdelijke – andere woning. Als de bungalows gesloopt zijn, start de bouw van fase 1: een woongebouw met 67 huurwoningen met een binnentuin. In fase 2 sloopt Woonforte het appartementengebouw en komt er een nieuw woongebouw met 68 huurwoningen met een binnentuin.

Naar verwachting is de sloop van fase 1 medio 2023. De bouw vindt daarna plaats in 2023 en 2024.