Start bouw woningen Hammershoefstraat in Vianen

De bouw van de 42 woningen aan de Stammershoefstraat in Vianen is officieel gestart.

Donderdag 26 oktober hebben gemeente Vianen, Trebbe en Lekstedewonen een steentje bijgedragen aan deze nieuwbouw.

Tijdens de bijeenkomst hebben de drie bestuurders hun steentje bijgedragen aan de realisatie van de nieuwe woningen. Samen met de Viaanse raadsleden Scheringa en Van Tilburg plaatsten de heren Landwehr (wethouder gemeente Vianen), Van der Jagt (directeur bij Trebbe) en De Groot (directeur-bestuurder Lekstedewonen) het eerste kalkzandsteenblok.
Dat deden zij in het bijzijn van bijna honderd belangstellenden, waaronder de terugkeerders van de gesloopte gebouwen.

De nieuwbouw bestaat uit 42 sociale huurwoningen verdeeld over drie verschillende woonblokken. Door de verschillende woningtypen, woonoppervlakten en indelingen is er straks plek senioren, starters en doorstromers in de wijk Hogeland. Er komen 30 appartementen met tuin of balkon en woonoppervlakten van 55 tot 76 m2. De vier maisonnettes bestaan uit twee woonlagen en hebben een woonoppervlakte van circa 110 m2. De acht eengezinswoningen in het middelste woonblok zijn circa 120 m2 groot. Alle woningen zijn energiezuinig (EPC waarde < 0,4), onder andere door het plaatsen van extra zonnepanelen, waardoor de bewoners aanzienlijk besparen op de energiekosten.

De kale huurprijzen (exclusief servicekosten) liggen tussen € 555,00 en € 710,68 per maand. De huurwoningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2018 opgeleverd.