Start bouw twee nieuwe woontorens aan de Lomanlaan in Utrecht

Woonin en ERA Contour verrijken de Utrechtse Transwijk-Zuid met 215 betaalbare huurwoningen.

De bouw van twee nieuwe woontorens aan de Lomanlaan in Utrecht is gestart. Woningcorporatie Woonin en TBI-onderneming ERA Contour bouwen de komende jaren op deze plek aan 215 betaalbare huurwoningen. Wethouder Eerenberg van Gemeente Utrecht gaf samen met Anemoon van Dijk, manager Wonen Utrecht van Woonin, en Jeroen Heijdra, directievoorzitter van TBI-onderneming ERA Contour, op 2 juli het startsein voor de bouw van het nieuwbouwproject. De start bouw was feestelijk aangekleed en zowel de projectbetrokkenen als buurtbewoners vierden deze mijlpaal mee.

De twee woontorens aan de Lomanlaan verrijken de Utrechtse Transwijk-Zuid met 215 betaalbare huurwoningen. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van de appartementen en doet dat in opdracht van Woonin. Het architectuurontwerp van de woontorens is gemaakt door De Zwarte Hond.

Geluidsarm en trillingvrij

Het realisatieteam van het nieuwbouwproject aan de Lomanlaan start als eerste met de bouw van de parkeerkelder. Dit gebeurt met verschillende bouwmethodes die trillingsvrij zijn en minder geluidsoverlast geven dan het slaan van heipalen. Om de overlast voor de buurtbewoners in Transwijk-Zuid tot een minimum te beperken, worden tijdens de bouw innovatieve, geluidsarme methodes gebruikt. De bouw van de parkeerkelder duurt naar verwachting een jaar. Daarna volgt de bouw van de woontorens.

Van de 215 nieuwe woningen zal 75% bestaan uit sociale huurwoningen en 25% uit middenhuur. Het nieuwe plan creëert een groene en open verbinding tussen de woonwijken Transwijk en Kanaleneiland, en park Transwijk. Daarnaast komt er op de begane grond van een van de torens een horecagelegenheid.
De oplevering van de nieuwe woningen aan de Lomanlaan vindt naar verwachting plaats in het voorjaar van 2027.