Start bouw Hofgeest Buiten in Velserbroek

Op woensdag 13 juli verrichtten Sander Smeets, wethouder wonen bij gemeente Velsen, en een toekomstige bewoner van de woonwijk Hofgeest Buiten de symbolische startbouwhandeling.

In Hofgeest Buiten in Velserbroek worden 242 nieuwe woningen gerealiseerd. Naast 170 diverse soorten koopwoningen komen er ook 72 sociale huurappartementen in deze wijk. De woningen zijn volledig van het gas af.

Hofgeest Buiten wordt in twee fasen gerealiseerd. Er is gestart met de bouw van 71 koopwoningen. Daarnaast komen er 72 sociale huurappartementen, verdeeld over meerdere woonblokken. Fase twee, die vanaf het vierde kwartaal 2022 gebouwd wordt, bestaat uit 99 koopwoningen. De oplevering van de eerste woningen van fase 1 is naar verwachting vanaf het vierde kwartaal in 2023.

Bij het ontwerp van de woningen waren de historische Noord-Hollandse boerenerven het uitgangspunt. Het landelijke wonen wordt volgens het historische boerenerf gevormd, doordat de randen van de groene buurt op een natuurlijke manier overgaan in het landschap. Auto’s staan uit het zicht in parkeerhofjes, zodat straatbeeld groen en ruim oogt.

De duurzaamheid van de woningen behelst optimale isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen. Om hittestress, wateroverlast en droogte op te kunnen lossen, worden groene daken, waterdoorlatende verharding en wadi’s toegepast. Er is veel ruimte voor groen, wat de biodiversiteit ten goede komt. Ook worden er nestkasten geplaatst voor vogels en insecten.

 

Laatste nieuws

Evenementen