Staedion, Sustay en Den Haag herontwikkelen De Schaloen in Moerwijk

Woningcorporatie Staedion, ontwikkelaar Sustay en de gemeente Den Haag gaan De Schaloen in Moerwijk herontwikkelen. Na de sloop van 200 woningen en de nieuwbouw zullen in De Schaloen in de Haagse wijk Moerwijk  570 huurwoningen worden gerealiseerd.

Van die 570 zijn er 225 sociale huurwoningen en 345 middeldure huurwoningen. Er komen meer sociale huurwoningen beschikbaar dan er worden gesloopt en de huidige bewoners kunnen terugkeren in de nieuwbouw.

De gemeente Den Haag, woningcorporatie Staedion en woningontwikkelaar Sustay hebben gezamenlijk op vrijdag 4 september een overeenkomst getekend om dit project te realiseren.

De samenwerking tussen Staedion, Sustay en de gemeente Den Haag leidt tot het realiseren van een volledig nieuw woongebied met aantrekkelijke woongebouwen, collectieve binnentuinen, ondergrondse parkeervoorzieningen en een nieuwe openbare ruimte.

Het plan wordt in twee fasen gebouwd, waarbij de eerste fase naar verwachting midden 2023 wordt opgeleverd.

Jaarlijks groeit Den Haag met 5000 inwoners. Verantwoordelijk wethouder Martijn Balster: ‘Den Haag heeft een grote ambitie op het gebied van wonen. We bouwen 4.000 nieuwe woningen per jaar, met oog voor de betaalbaarheid. Met deze overeenkomst zetten we weer een stap om deze ambitie te realiseren. We investeren niet alleen in een fiks aantal betaalbare woningen, maar ook in een prettige buitenruimte met veel groen en speelgelegenheid.’

De bewoners en de omgeving zijn actief betrokken geweest bij de ontwikkelingen. Een klankbordgroep van bewoners heeft meegedacht met de plannen. Verder zijn er spreekuren in de wijk georganiseerd. De bewoners zijn tevreden over het verloop van de herhuisvesting en het verloopt volgens planning. Dit najaar wordt er nog een bijeenkomst voor bewoners en de omgeving georganiseerd. Bewoners die willen terugkeren zullen intensief worden begeleid.