Schulp Vruchtensappen naar bedrijventerrein Breukelerwaard bij Breukelen

Schulp Vruchtensappen heeft met Zadelhoff een overeenkomst gesloten om een nieuwe sap-perserij te realiseren op bedrijventerrein Breukelerwaard in Breukelen.

Schulp Vruchtensappen is meer dan 160 jaar gevestigd aan de Vecht in Breukelen, sinds 1995 ook met een eigen sap-perserij. Groei van het sappenbedrijf maakt verhuizing noodzakelijk. Het bedrijf wil aan de westzijde van het bedrijventerrein, langs de A2, een nieuwe perserij realiseren op een perceel van 2,5 hectare, waarop ook een boomgaard met 5.000 bomen wordt aangeplant.

De grond waar Schulp zich gaat vestigen heeft momenteel nog een agrarische bestemming. Start bouw is voorzien in 2028, na wijziging van de bestemming. Cor van Zadelhoff investeerde in de jaren tachtig voor het eerst in gronden in Breukelerwaard. Nu is sprake van uitbreiding van Breukelerwaard met 6 hectare, grond in bezit van Zadelhoff. Stichtse Vecht vult zelf een deel van de uitbreiding in met de bouw van een afvalscheidingsstation.

Na de verhuizing wil Schulp de huidige bedrijfsgebouwen transformeren naar iets wat past binnen de karakteristieke omgeving.

img
Redacteur
Profiel