SMT Bouw & Vastgoed realiseert woonzorgcomplex Badeloch

SMT Bouw & Vastgoed heeft in opdracht van Brabant Wonen in Den Bosch een levensloopbestendig woonzorgcomplex genaamd Badeloch gerealiseerd.

De werkzaamheden zijn afgrond en het project is opgeleverd. Dit project omvat 45 appartementen, 3 kangoeroewoningen, een ontmoetingsruimte en het kantoor van BrabantZorg Thuiszorg inclusief een afgesloten parkeerterrein.

Badeloch is een bijzondere woonvorm waar mantelzorgers en hun partner met een (beginnende) vorm van regieverlies langer zelfstandig samen kunnen wonen. In het complex kan zorgeloos worden gewoond, aangezien de zorg dichtbij is en mantelzorgers worden ontlast. In Badeloch zijn 8 verschillende woontypen gerealiseerd variërend van 78 tot 105 m², alle rolstoeltoegankelijk.

Tevens zijn drie kangoeroewoningen gerealiseerd. Een kangoeroewoning is een bijzondere woning, waar twee zelfstandige appartementen geschakeld zijn, zodat men eenvoudig van de ene naar de andere woning kan bewegen. Beide appartementen hebben een eigen voordeur en zijn onderling verbonden door een trap of een hal met een tussendeur. Dit maakt de woning bijzonder geschikt voor twee huishoudens bij wie er een zorgrelatie is of kan komen. Met dit concept levert SMT een bijdrage aan de maatschappelijke ontwikkeling om mensen langer thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving, te laten wonen. 

SMT Bouw & Vastgoed is een onderneming uit Rosmalen, gespecialiseerd in design & build realisatie van maatschappelijk vastgoed en onderwijshuisvesting.

Laatste nieuws

Evenementen