Rijswijk en 3W sluiten overeenkomst Sterpassage

De gemeente Rijswijk en 3W Real Estate hebben een intentieovereenkomst gesloten voor de herontwikkeling van de Sterpassage.

De herontwikkeling van de Sterpassage maakt deel uit van het Masterplan In de Bogaard, dat eind 2019 door de gemeenteraad is vastgesteld. 3W en de gemeente zijn al langere tijd in overleg over deze ontwikkeling. Dit wordt nu formeel door het tekenen van deze intentieovereenkomst.

AT Capital en 3W hebben gezamenlijk De Sterpassage aangekocht. 3W is als ontwikkelaar van plan de huidige Sterpassage te slopen en twee nieuwe complexen te ontwikkelen, gescheiden door een nieuw plein. Dit plein vormt  een onderdeel van de nieuwe route voor langzaam verkeer door In de Bogaard, tussen de Ministerbuurt en het station (Pyramideplein). De twee nieuwe complexen aan dit plein, met gebouwen van 55, 40 en 75 meter hoog, bieden ruimte aan 485 appartementen en aan winkels, horeca en andere commerciële of sociaal-maatschappelijke voorzieningen op de begane grond. Een groot deel van de woningen worden middeldure woningen. Het schetsontwerp is in een eerder stadium al eens gepresenteerd aan de direct omwonenden langs de Steenvoordelaan.

Op basis van de intentieovereenkomst werkt de ontwikkelaar het bouwplan verder uit. Ook is een herziening van het bestemmingsplan nodig, waarvoor de procedure naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 zal worden gestart.