Rijk, provincies en gemeente tekenen voor woningbouw op Valkenburg

De provincie Zuid-Holland, de gemeente Katwijk, de gemeente Wassenaar en het Rijk hebben overeenstemming bereikt over de bouw van minstens 5.000 woningen op Valkenburg in Katwijk.

De vier partijen hebben donderdag de bestuurlijke afspraken getekend op voormalig vliegkamp Valkenburg. Minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties spreekt van goed nieuws. “Na jarenlange gesprekken is er overeenstemming over de bouw van huizen op voormalig vliegkamp Valkenburg bij Katwijk. We zetten daarmee rijksgrond in voor de realisatie van woningen waar zo veel behoefte aan is. Daarmee krijgt deze bijzondere locatie een belangrijke nieuwe bestemming.”

De bouw van minimaal 5.000 woningen moet bijdragen aan het verlichten van de woningkrapte. De komende tijd wordt onder leiding van Katwijk aanvullend de mogelijkheid uitgewerkt om 600 woningen voor huishoudens met een middeninkomen toe te voegen met behoud van de kwaliteit van landschap en natuur. De afspraken kwamen pas tot stand na grote druk van minister Van Veldhoven om na jaren van gesteggel vaart te maken met de herontwikkeling van de voormalige vliegbasis.

img
Redacteur
Profiel