Reshape ontwikkelt 119 woningen aan Lomanlaan

Reshape Properties ontwikkelt aan de Lomanlaan in Utrecht een het nieuwbouwproject Lomanhof, dat bestaat uit 119 huurappartementen.

Het college stelt de gemeenteraad voor het bestemmingsplan ‘Lomanlaan 55, Transwijk Zuid’ vast te stellen. Projectontwikkelaar Reshape Properties wil het kantoorpand op dit perceel slopen en hier twee woontorens bouwen met in totaal 119 huurappartementen. De appartementen van 69 tot 119 m² worden gerealiseerd voor zowel starters als vitale ouderen. Er komen 39 woningen in het middeldure segment (tussen € 710 en € 910, prijspeil 2016) en 80 woningen in het dure segment.

Reshape Properties werkt samen met AtlasInvest, een Belgische private equite investeerder. Peter van Poecke is oprichter en directeur van Beryllus Financial Management, de real estate tak van AtlasInvest. Uit het Kadaster blijkt dat het bestaande vastgoed aan Lomanlaan 55 in 2005 is aangekocht door Beryllus Gamma, een fonds van Atlas Invest. Het aankoopbedrag was destijds € 3,6 mln.

Reshape is opgericht door Jos Paardekooper en Sven Mathijssen en is als gedelegeerd ontwikkelaar ook betrokken geweest bij de herontwikkeling van de Financietoren en RAC-Belair in Brussel, projecten van Breevast. In Den Haag transformeert Reshape in samenwerking met AtlasInvest het kantoorgebouw aan het Willem Witsenplein en op de plek van een kantoor aan de Juliana van Stolberglaan komen 150 woningen in vier woongebouwen.

Het ontwerp voor Lomanhof is van OPL architecten. Er is veel aandacht voor duurzaamheid. Hiermee past dit project goed binnen de collegeambitie van gezonde verstedelijking. Het dak van de verdiepte parkeervoorziening krijgt een groenbedekking en er komt een groene lage wal aan de zijde van de Lomanlaan. Hierdoor wordt de Lomanlaan verbonden met park Transwijk. Op de daken komen zo’n 320 zonnepanelen. Ook komen er laadpalen voor elektrische auto’s. Het beton van het voormalige kantoorgebouw wordt na de sloop hergebruikt voor de nieuwbouw van de woningen. Naar verwachting start de bouw in het eerste deel van 2018.