Realisatie De Sax in Rotterdam stap dichterbij

Woonproject De Sax op de Wilhelminapier met zijn 916 woningen heeft op 14 februari officieel een omgevingsvergunning gekregen.

Het College van B&W van Rotterdam gaat akkoord met het oprichten van ‘twee woontorens (916 woningen) respectievelijk circa 107 meter (Philadelphia) en circa 180 meter (Havana)’.

De Balk

Nu worden deze torens met elkaar verbonden door een brug, de Balk genaamd. In de omgevingsvergunning staat dat daar ook woningen komen. In andere publicaties is sprake van een hotel.

De Sax is een ontwerp van architectenbureau MVRDV die bij het ontwerpen van het geheel een saxofoon in het achterhoofd had. Ontwikkelaars van het project zijn BPD en Synchroon. Het wachten is nu op een bouwvergunning.

Fietsen

Tussen de twee woontorens aan de Antonie Platekade wordt een automatische parkeergarage met een hoogte van circa 27,5 meter gerealiseerd met plaats voor circa 341 auto’s. De toegang tot de parkeerinstallatie bevindt zicht op laag -2. Het fietsparkeren is gelokaliseerd op de lagen -1 en +1 en biedt plaats aan circa 1927 fietsen.