RBMT grootste makelaar in Friesland

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 9, 30 september 2022

De drie noordelijke provincies van ons land worden niet gekenmerkt door de enorme aantallen transacties die elders plaatsvinden, maar de transacties die ons worden gemeld voor het eerste halfjaar van 2022 zijn een goede graadmeter voor de potentie van Drenthe, Friesland en Groningen. De Randstad slibt dicht, en snel bijbouwen is er door de stikstofproblematiek niet bij. Woningzoekers, maar ook bedrijven, zoeken in toenemende mate hun heil op plaatsen waar nog ruimte is. Dat vertaalt zich niet alleen in een groeiende vraag naar woningen, maar ook in een positief transactiebeeld op het gebied van winkelruimte, kantoren en distributiecentra.

Drenthe

In Drenthe voeren lokale makelaars de boventoon. Lamberink Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis uit provinciehoofdstad Assen, kende een goed eerste halfjaar, en was vooral actief op de verhuurmarkt. Het gros van de transacties werd gemeld in Assen, dat ook qua inwonertal de grootste stad van Drenthe is.

Friesland

In de eerste maanden van 2022 was RBMT Bedrijfsmakelaars en Taxateurs de makelaar in Friesland die meeste verhuurtransacties kon melden. Met 4552 m² waren zij actief op zowel de bedrijfsruimte-, de kantoren- als de winkelmarkt. Dijkstra Bedrijfsmakelaardij volgde op de voet met 3380 m² aan verhuurde meters, die vooral gehaald werden op de bedrijfsruimtemarkt. Hoekstra Bedrijfsmakelaars was in de eerste zes maanden van 2022 met 2648 m² het meest actief op de kantorenmarkt.

Groningen

In Groningen was OC Bedrijfsmakelaars in de eerste zes maanden van 2022 goed voor in totaal 2454 m². Het gros van de transacties kwam voort uit winkel- en bedrijfsruimtetransacties. CBRE viel op met een grote transactie in de distributiesector, zij deden een verhuurtransactie van 26.000 m².