Proces verkoop portefeuille Triodos Vastgoedfonds verloopt volgens planning

Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) op 17 december 2018 hebben de aandeelhouders van Triodos Vastgoedfonds ingestemd met het voorstel om de activiteiten van het vastgoedfonds te beëindigen.

Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders
(BAVA) op 17 december 2018 hebben de aandeelhouders van Triodos Vastgoedfonds
ingestemd met het voorstel om de activiteiten van het vastgoedfonds te beëindigen.

Als onderdeel van het proces om de activiteiten te beëindigen, is de portefeuille van Triodos Vastgoedfonds sinds 9 april 2019 beschikbaar voor verkoop. Naar aanleiding van een succesvolle marketing fase heeft Triodos Vastgoedfonds een ‘nondisclosure agreement’ getekend met 69 geïnteresseerde partijen. Vervolgens hebben deze partijen toegang gekregen tot informatie om op basis daarvan een non-binding offer uit te kunnen brengen. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in 25 non-binding biedingen op de portefeuille van Triodos Vastgoedfonds, of delen daarvan.

Op dit moment worden door verkopend makelaar BNP Paribas Real Estate gesprekken gevoerd met een selectie van potentiële kopers. De selectie heeft plaats gevonden op basis van de hoogte van de biedingen en verschillende kwalitatieve criteria, waaronder ervaring op de Nederlandse kantorenmarkt en beschikbaarheid van middelen voor investering. Concrete ontwikkelingen in het proces om de activiteiten van het fonds te beëindigen zullen te zijner tijd met beleggers van Triodos Vastgoedfonds en de markt gedeeld worden. De verwachte doorlooptijd voor het beëindigen van de activiteiten van het fonds is in lijn met de tijdens de in december 2018 gehouden BAVA vermelde termijn, te weten zes tot twaalf maanden.