Plan voor houten gebouw met woningen in Deventer

Projectontwikkelaar The Urban Woods heeft plannen om een duurzaam, toekomstbestendig houten wooncomplex te bouwen aan de Verzetslaan 20, in stadscampus De Kien, in Deventer.

De woningen hebben gedeelde voorzieningen en zijn ontworpen voor de doelgroep jonge werkenden (27-40 jaar), in één- of tweepersoonshuishoudens. Een dergelijk woongebouw sluit goed aan bij de gewenste ontwikkelingen in stadscampus De Kien, zo oordeelt het college van burgemeester en wethouders van Deventer.

Fitness, daktuin, wasserette

In het wooncomplex van The Urban Woods moeten wonen, (flex-)werken en ontspanning samenkomen. Voor het pand worden gedeelde faciliteiten, zoals een fitnessruimte, koffiecorner, daktuin, flexwerkplekken en een wasserette, gepland. Ook moeten bewoners toegang tot deelauto’s en e-bikes en bijvoorbeeld per nacht te reserveren logeerkamers krijgen.

"De complexen die The Urban Woods ontwerpt, passen goed bij de gedachte van stadscampus de Kien", aldus wethouder Lars Wijnhoud (Ruimtelijke Ontwikkeling). "Wonen, werken, leren en elkaar ontmoeten zijn immers ook belangrijke elementen uit De Kien. Dit maakt de stadscampus bij uitstek een aantrekkelijk gebied voor deze groep werkenden. Zij wonen, werken en zoeken hun ontspanning graag dicht bij de voorzieningen zoals het OV, de groene parken en de historische binnenstad.  En dat draagt weer bij aan de levendigheid van de stad én de leefbaarheid van de hele gemeente."

Hoeveel woningen er zouden kunnen komen en in welke prijsklasse, is nog niet bekend, wel dat het huurappartementen worden. Op de locatie die The Urban Woods wil bebouwen, ligt nu de parkeerplaats van het voormalige ABN-Amro-gebouw. Het is de bedoeling dat het parkeren van de toekomstige bewoners ook op dit terrein gebeurt.

Omgevingsplan

De gemeente wil het gebied tussen Verzetslaan en Pikeursbaan verder vergroenen en aantrekkelijker maken, zodat nieuwe en huidige bewoners, studenten en andere gebruikers van de Kien elkaar hier kunnen ontmoeten, en via deze route op een aantrekkelijke wijze van en naar de binnenstad kunnen lopen.

De plannen van The Urban Woods sluiten goed aan bij het toekomstbeeld voor De Kien dat de gemeente heeft vastgelegd in het ontwikkelperspectief De Kien, maar passen niet in het huidige Omgevingsplan. Daarom is de medewerking van de gemeente nodig. The Urban Woods en de gemeente hebben nu afspraken gemaakt over de onderzoeken die nodig zijn voor het vervolg. Ook is afgesproken dat The Urban Woods omwonenden en andere belanghebbenden bij de planvorming gaat betrekken.

Laatste nieuws

Evenementen