Pijnacker-Nootdorp maakt prestatieafspraken met corporaties

De gemeente Pijnacker-Nootdorp, woningcorporaties Rondom Wonen en Staedion en de huurdersverenigingen Argos en HVS hebben samen afspraken gemaakt over het wonen in Pijnacker-Nootdorp.

Het gaat om 500 nieuwe woningen in Pijnacker-Nootdorp en verduurzaming van nog eens 263. Donderdag werden de prestatieafspraken officieel ondertekend door alle betrokken partijen. De voortgang van de afspraken wordt jaarlijks gemonitord.

Rondom Wonen en Staedion willen de komende jaren woningen toevoegen in de nieuwbouwlocaties, vandaar dat de afspraken zijn getekend op de locatie van de Centrumlijn waartussen nu en 2025 in totaal 500 woningen worden gebouwd. Rondom Wonen hoopt hier in 2023 al op de start bouw van 80 sociale huurwoningen.

In de prestatieagenda worden de landelijke afspraken bevestigd dat Rondom Wonen en Staedion uiterlijk in 2028 alle E, F en G-labels hebben verbeterd. In totaal gaat het om 263 corporatiewoningen. De corporaties en gemeente willen gezamenlijk meer impact op de verduurzaming van de woningvoorraad maken.