Parkeergarage Meerhoven krijgt onderscheiding

De European Parking Association (EPA) heeft de openbare parkeergarage van winkelcentrum Meerhoven in Eindhoven onderscheiden met de European Standard Parking Award (ESPA).

De European Parking Association (EPA) heeft de openbare parkeergarage van winkelcentrum Meerhoven in Eindhoven onderscheiden met de European Standard Parking Award (ESPA).

De EPA bevestigt hiermee dat de parkeergarage voldoet aan de strengste eisen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid. Ontwikkelaar ASR heeft de award in ontvangst genomen en overgedragen aan de eigenaar van de parkeergarage Dela Vastgoed.

De openbare parkeergarage is gelegen in Meerrijk in de wijk Meerhoven in Eindhoven en maakt deel uit van een multifunctioneel centrum voor de omgeving met onder andere winkels, horeca en woningen. De halfverdiepte openbare garage telt bijna 600 parkeerplaatsen waarin veel daglicht komt door de openingen in het verhoogde maaiveld. De garage heeft parkeerplaatsen voor invaliden en oplaadpunten voor elektrische auto’s en is de eerste twee uur gratis voor alle bezoekers van het centrum. Tegelijk kunnen op basis van een abonnement ook bewoners en winkeliers terecht in deze garage. De garage wordt beheerd door Q-park.

Europese parkeerbranche
De ESPA is een onderscheiding die namens de European Parking Association (EPA) wordt verstrekt. De award is in het leven geroepen door de Europese parkeerbranche om de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen te verhogen. Bij de toetsing wordt gebruik gemaakt van een checklist, waarbij onderdelen als verlichting, gebruiksgemak, veiligheid, comfort en betaalsystemen uitgebreid aan de orde komen. In Nederland wordt de ESPA uitgereikt door het Platform Parkeren Nederland (Vexpan).