Pakhuis Keersluis wint inschrijving gemeente Vlissingen

De Realisatie ontwikkelt in het Scheldekwartier in Vlissingen een nieuw bouwplan voor 58 woningen op de locatie ‘Kop Keersluis’.

De Realisatie heeft de locatie voorlopig toegewezen gekregen op basis van een uitvraag van de gemeente Vlissingen. Met hun inschrijving ‘Pakhuis Keersluis’ wisten zij de uitvraag van de gemeente voor de ontwikkellocatie bij de Keersluisbrug te winnen. Eind 2022 verwacht De Realisatie te starten met de bouw van 58 woningen.

De locatie Kop Keersluis ligt direct aan het Kanaal door Walcheren. Aan de zuidzijde is het gelegen aan de doorgetrokken groene Singel en aan de noordzijde aan de Paul Krugerstraat. De locatie biedt een uniek uitzicht op de bedrijvigheid van het kanaal, de stad en de binnenhavens.

In het woongebouw komen zowel vrije sector huur- als koopappartementen voor verschillende doelgroepen en in verschillende prijscategorieën. Jan Bakers, van architectenbureau Bakers Architecten, ontwierp een gebouw dat refereert aan het rijke historische en maritieme verleden van Vlissingen, met een eigentijdse architectonische vertaling van kenmerken uit de 19e en 20e eeuw.

Het deel aan De Willem Ruysstraat heeft de uitstraling van een pakhuis en heeft een bijzonder hoekaccent op de kruising bij de Keersluisbrug. In het pakhuis en in het hoekaccent zijn subtiel de verwijzingen te zien naar het ontwerp van architect Piet Götzen (1914-1977), aan de voormalige Koningsweg. Aan de zijde van de Paul Krugerstraat is gekozen voor een strakke architectuur die aansluit op de bestaande bebouwing. Aan de zijde van de Singel komen bijzondere beneden-boven-woningen.

Alle 58 wooneenheden zijn gesitueerd rondom een houten ‘scheepsdek‘ wat aangekleed is met groen, waaronder het parkeren is opgelost. Pakhuis Keersluis moet straks een herkenningspunt zijn aan de entree van het Scheldekwartier en de stad Vlissingen. De start van de bouw is gepland voor eind 2022, de verkoop voor begin volgend jaar.  Dit is mogelijk omdat het bestemmingsplan al onherroepelijk is en de gronden al bouwrijp gemaakt zijn door de gemeente Vlissingen.