PROVADA Tilburg en Syntrus verlengen samenwerking

De gemeente Tilburg en Syntrus Achmea Real Estate & Finance verlengen hun samenwerkingsovereenkomst met nog eens vijf jaar.

Doel is om de komende periode minimaal 250 vrije sector huurwoningen toe te voegen in de stad, voor het grootste deel met een middenhuur. Dat hebben beide partijen woensdag bekendgemaakt op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam.

Tilburg en Syntrus Achmea sloten in 2013 een eerste overeenkomst om meer vrije sector woningen in de gemeente te krijgen. De ambitie om ten minste 250 woningen te realiseren is ruimschoots gehaald. Namens zijn institutionele opdrachtgevers zorgde Syntrus Achmea voor ruim 400 nieuwe woningen in het middensegment, waaronder eengezinswoningen, appartementen en seniorenwoningen, in onder meer Berkel-Enschot, Stappegoor, Park Centraal, Koolhoven en aan de Quirijnboulevard, Magazijnstraat en Oude Dijk.

De nieuwe overeenkomst moet ervoor zorgen dat er met name meer duurzame woningen komen in het lage middenhuursegment (tot € 850). Tilburg en Syntrus Achmea hebben afspraken gemaakt op welke manier deze kunnen worden toegevoegd aan de woningvoorraad in de gemeente. Juist aan deze woningen, bestemd voor mensen die net te veel verdienen voor een sociale huurwoning, bestaat een grote behoefte in de stad.

‘Samenwerkingsovereenkomsten zijn een uitstekende manier om meer middenhuur te realiseren’, zegt Edvard van Luijn, director Acquisitie & Ontwikkeling bij Syntrus Achmea. ‘Als gemeente worden we geconfronteerd met een hardnekkig tekort aan middeldure huurwoningen in onze stad’, aldus de Tilburgse wethouder Oscar Dusschooten (Wonen). ‘We roepen andere partijen op om het voorbeeld van Syntrus Achmea te volgen.’