PROVADA Camelot start bouw van 285 woningen in Delft

Op steenworp afstand van TU Delft realiseert Camelot nieuwbouwproject Towercampus Pauwmolen.

Towercampus Pauwmolen is een woontoren met 285 gemeubileerde studio’s voor jongeren en studenten. Het is een welkome aanvulling voor de gemeente Delft, waar een gebrek is aan betaalbare woonruimte voor deze doelgroep. NBU uit Etten Leur is geselecteerd als uitvoerende partij. In het verleden hebben partijen ook al samengewerkt aan de transformatie van Campus 015 in Delft, het voormalig TNO gebouw.

Het nieuwbouwproject Pauwmolen heeft een bruto vloeroppervlakte van bijna 15.000 m². In de woontoren komen 143 zelfstandige studio’s voor studenten. In de voorbouw, die 5 woonlagen hoog is, komen 142 appartementen voor jongeren. Deze zijn geschikt voor 1 à 2-persoonhuishoudens. Het parkeren wordt grotendeels voorzien in een ondergrondse parkeergarage. Verder komen er een wasserette en een beheerkantoor voor de complexbeheerder. De binnentuin en het omliggende perceel zullen verder landschappelijk worden ingericht.

Camelot Real Estate heeft het project van Timpaan in 2018 overgenomen en verder opgepakt. Na realisatie zal Camelot de woningen in belegging nemen en exploiteren. De oplevering en verhuur staat gepland voor het 4e kwartaal 2021.