P3 Logistic Parks koopt DC van Borghese

P3 Logistic Parks breidt haar Nederlandse portefeuille verder uit met een distributiecentrum in Assen dat door M&G Group wordt gehuurd.

Verkoper is Borghese Logistics. Het gaat om een nieuw distributiecentrum dat een bruto oppervlakte krijgt van ruim 42.800 m², waarvan circa 39.400 m² aan productie- en opslagcapaciteit, 3000 m² aan kantoorruimte en een tussenverdieping van 400 m². Het pand zal beschikken over 17 dockdeuren. Een deel van het gebouw is bestemd voor licht industrieel gebruik. De bouw is in januari begonnen, voltooiing wordt voorzien voor einde jaar.

De nieuwe locatie van gebruiker M&G Group wordt gerealiseerd op een terrein in Graswijk, een opkomend bedrijventerrein dat bestaat uit kantoren en logistiek vastgoed.

P3 Assen-Zuid, zoals de nieuwe locatie gaat heten, zal naar eigen zeggen een van de meest duurzame logistieke distributiecentra in de noordelijke provincies worden. De locatie wordt ontwikkeld naar de wensen van M&G Group, specialist in de ontwikkeling van rookgasafvoer-, ventilatie- en warmtepompsystemen. M&G Group gaat het volledige pand voor lange termijn huren.

Als hoogwaardige logistieke ontwikkeling zal P3 Assen-Zuid naar verwachting het Breeam-certificaat Very Good ontvangen. Dankzij duurzame voorzieningen zoals LED verlichting en circa 4 megawatt zonnepanelen wordt P3 Assen-Zuid ná P3 Echt, dat vorig jaar werd opgeleverd, volgens P3 het groenste distributiecentrum van P3 in Nederland.

Met deze nieuwe vestiging meegerekend bezit en beheert P3 momenteel negen logistieke vestigingen in de Benelux, verhuurd aan klanten zoals Lidl, Fresh Solutions Netherlands, Jumbo, Yamato, Karl Rapp en Cargotech.

BNP Paribas Real Estate was bemiddelaar in deze transactie.